Pressrelease, 2015-09-22: Som en försiktighetsåtgärd återkallar Barnängen tre batcher Barnängen Body Lotion ”Lenande & Olja”

Som en försiktighetsåtgärd återkallar Barnängen tre batcher av Barnängen Body Lotion ”Lenande & Olja” från marknaden med omedelbar verkan. De berörda batcherna är följande:

 

0802355333

0802355330

0827255280

 

Konsumentsäkerhet är av största betydelse för oss. Under våra rutinmässiga kvalitetskontroller har vi upptäckt att vissa produkter från ovan nämnda produktionsbatcher av Barnängen Body Lotion ”Lenande & Olja” inte uppfyller vår höga kvalitetsstandard.  Stickprov har indikerat risken att svamp eller mögel utvecklas i produkten vilket yttrar sig genom en avvikande doft. Förekomsten av den befarade svampen eller möglet kan vara skadlig för vissa personer med svagt eller nedsatt immunförsvar. Konsumenter ska undvika att få produkten i ett öppet sår, i ögon eller mun. Produktåterkallningen sker proaktivt som en försiktighetsåtgärd. Inga hälsorelaterade klagomål har hittills rapporterats till oss.

 

Konsumenter som har Barnängen Body lotion ”Lenande & Olja” med ovan angivna batchnummer ombeds att omedelbart sluta använda produkten och ringa till vår  servicetelefon på 010-480 76 01 (linjen öppen vardagar från 9 till 12) för rådgivning. Batchnumret står på etiketten på flaskans baksida. Om konsumenter är tveksamma huruvida det är användandet av produkten som orsakat någon hälsorelaterad reaktion bör de konsultera sin allmänläkare.  

Alla övriga Barnängen-produkter – inkluderat andra batcher av Barnängen Body Lotion ”Lenande & Olja” – är inte påverkade av denna återkallning och finns tillgängliga på marknaden med den höga kvaliteten som Barnängen står för.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Cecilia L Destoup, Informationschef, Henkel Norden

 

E-mail: cecilia.l.destoup@henkel.com

Phone: +46 10 480 75 00

Mobile: +46 70 311 69 28

 

Mats Hagwall, Kvalitetschef, Henkel Norden

E-mail: Mats.hagwall@henkel.com

 

 

Senaste inlägg

Sverige Badar 2017

Var med och utse Sveriges bästa badplatser!

Sverige Frilufsar 2017

Sverige Frilufsar

Hela Sverige Badar 2016

Tack för ert stora engagemang!

Hela Sverige Badar 2016

Hela Sverige Badar 2016

Hela Sverige Frilufsar 2016

Tävling!

Hela Sverige Badar 2015

Tack för i år!

Hela Sverige Badar

Tillsammans korar vi Sveriges bästa badplatser!

Hela Sverige utflyktar

Tillsammans inspirerar vi till fler härliga utflykter i vinter

Barnängen – Stolt sponsor av Look Good… Feel Better

Barnängen är en del av det globala programmet Look Good… Feel Better (LGFB), som ger cancersjuka kvinnor möjligheten att delta i gratis hudvårds- och sminkkurser.

Barnängen Stärkande Keratin

Har du testat Barnängens senaste hårvårdsserie Stärkande Keratin än? Serien är speciellt utvecklad för fint och skört hår som behöver extra styrka och motståndskraft.