Vanliga Frågor

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som kommit in till vår konsumentservice. Hittar du inte det letar efter? Ställ en egen fråga så svarar vi på den så fort som möjligt.
Visa svar

Vad är det för skillnad på antiperspirant och deodorant?

En antiperspirant motverkar svettningar med hjälp av transpirationshämmande salter. Det finns både parfymerade och oparfymerade antiperspiranter. Antiperspiranter som innehåller parfym hjälper till att maskera svettdoft. En deodorant innehåller inget transpirationshämmande salt och motverkar därför inte svettning. De flesta deodoranter är dock alkoholbaserade vilket gör att produkten hjälper till att förhindra bakterietillväxt där den appliceras, vanligen i armhålan. Deodorant innehåller ofta parfym för att dölja eventuell svettdoft. På produkten ska det alltid framgå om det är en deodorant eller en antiperspirant.
Visa svar

Hur länge håller era produkter?

Våra hygienprodukter håller (i oöppnad förpackning) mer än 30 månader, under normala förhållanden. Produkterna har en symbol i form av en krämburk med öppet lock. Symbolen visar tillsammans med siffror hur många månader produkten är hållbar efter öppnandet. Alltså blir den totala hållbarhetstiden 30 månader + siffran för öppnandet. Samtliga Barnängen-produkter har 12 månaders hållbarhet efter öppnandet.
Visa svar

Kan mjölkallergiker använda Barnängen duschkräm/flytande tvål som innehåller yoghurtprotein?

Barnängens duschkrämer och flytande tvålar innehåller yoghurtproteiner och kan användas utan problem av personer som har mjölkallergi. Det finns flera förklaringar till detta: 1. Personer med mjölkallergi är allergiska mot mjölkprodukter som intas men inte mot mjölkprodukter som appliceras på huden. 2. Det yoghurtprotein som används i våra produkter skiljer sig från mjölkprotein på grund av tillsättandet av lactobacillus under tillverkningsprocessen. 3. Duschkräm och flytande tvål kommer endast i kontakt med huden en kort stund och sedan sköljs av vilket minskar risken för en allergisk reaktion. 4. Produkter med innehåll av yoghurtprotein introducerades på den europeiska marknaden för flera år sedan. Fram till idag har det inte rapporterats ett enda fall av allergisk reaktion mot hud- och hårprodukter med yoghurtprotein, trots att mjölkallergier är mycket vanliga.
Visa svar

Är Barnängens produkter testade på djur?.

Barnängens produkter testas inte på djur. Vårt moderföretag Henkel, som tillverkar och säljer Barnängens produkter, har inte utfört djurtester sedan 1989. Sedan september 2004 är det dessutom förbjudet inom EU att sälja kosmetik och hygienprodukter som är testade på djur. Läs mer om Henkel och hållbar utveckling på www.henkel.se - Hållbar utveckling
Visa svar

Min lilla tjej badar med badolja i vattnet men vi använder ingen tvål eller schampo ännu. När bör man använda tvål och schampo?

Den allmänna rekommendationen är att bada eller duscha en baby högst 2 gånger i veckan. Du gör alldeles rätt som använder badolja i vattnet. Lite tvål och schampo kan du prova med försiktighet och se hur hennes hud reagerar. Använd alltid parfymfria produkter.
Visa svar

När kan man börja använda schampo på barn?

Lite milt schampo som Barnängens kan du använda sparsamt redan när barnet är runt 8 månader. Särskilt om håret verkar lite ”fett”. Om hårbotten verkar bli torr och fjällig skall du vara extra försiktig med schampo och återgå till enbart olja under en tid
Visa svar

Vilken kvalitet är det på mineraloljan som ingår i Barnängen Barnolja?

Det är en mineralolja av medicinsk kvalitet vilket är den högsta renhetsgraden.
Visa svar

Innehåller Barnängens Barnolja konserveringsmedel?

Nej, Barnängen barnolja innehåller inga konserveringsämnen. Det är inte nödvändigt eftersom formulan inte innehåller något vatten.
Visa svar

Innehållet i min Barnängen Barn Zinksalva har blivit vattnig – vad beror det på?

Salvan har separerat. Orsaken kan vara att salvan blivit för gammal eller har utsatts för extrem värme eller kyla. Om emulsionen är bruten klarar man tyvärr inte hemma att få ihop den igen så man får köpa en ny.
Visa svar

Vilka av Barnängen Barn-produkterna är helt parfymfria?

De är Barnängen Barnshampoo, Ren Baby, Barnsalva, Zinksalva och Barnolja.
Visa svar

Varför säger barnen att Barnängen Kids Balsamschampo ibland svider i ögonen trots att det står på förpackningen att den har en ”Inga fler tårar”-formula?

De flesta moderna schampo innehåller fett- och smutslösande tensider. De tensider som ingår i formulan till Barnängen Kids balsamschampo är noggrant utvalda och är extra milda för att passa barns speciella behov. Schampot är testad på frivilliga vuxna. Man bör välja ett barnschampo till små barn, efter som de är mildare än schampo för vuxna. Man kan vara olika känslig och vissa barn är känsligare än andra. När man schamponerar håret på ett litet barn, ska man försöka se till att schampot inte rinner ner i ansiktet och i ögonen på barnet. Det bästa är att luta barnets huvud en aning bakåt och hålla ena handen framtill vid barnets hårfäste när man sköljer ur schampot. Om man tycker att det är väldigt svårt att schamponera barnets hår kan man använda en så kallad tvättring, som finns att köpa i affärer som säljer babyartiklar.
Visa svar

Min dotter är 8 månader och har skorv i hårbotten. När kan jag börja tvätta håret med schampo?

Ett milt barnschampo kan du nog våga använda snart, men just nu är det kanske överflödigt för din lilla flicka. Schampo är ju till för att lösa upp fett och smuts och hjälper inte mot skorven. Men om du masserar in lite Barnängen Barnolja i hårbotten (på skorven) och låter den verka i ett par timmar kan du prova att försiktigt kamma bort skorven med hjälp av en fintandad kam.
Visa svar

Vad är bra att inhandla som startpaket åt mitt nyfödda barn?

Det viktigaste är en barnolja och en salva som är skyddande och mjukgörande. Oljan används både för att smörja in torr hud och till babyns badvatten. Salvan smörjs in på stjärten, som lätt blir röd och irriterad i blöjområdet.
Visa svar

Varför blir det ibland fläckar kvar i armhålan på kläderna efter tvätt?

Deodoranter och antiperspiranter bleker i normala fall inte textilier. Däremot kan antiperspiranter (som inte torkat ordentligt innan man klär sig) i kombination med svett ge vissa fläckar på kläderna. Ett bra sätt att få bort sådana fläckar är att handgnugga plagget med lite tvål och ljummet vatten före tvätt.
Visa svar

Om man smörjer in huden varje dag är det inte lätt att man tar bort hudens egen förmåga att hålla sig mjuk?

Huden är ett fantastiskt organ som inte så lätt låter sina funktioner rubbas. Tvärtom så är det mer risk att huden mår dåligt av att bli torr, hudbarriären hålls inte intakt då och främmande ämnen utifrån kan irritera, såsom olika material i kläder. En mjuk hud får man bäst av att hjälpa till att mjukgöra och binda fukt med milda produkter.